Burgonyapuding fokhagymás, gombás raguval recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Burgonyapuding:
- 40 dkg főtt burgonya
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 80 ml tej
- 1 ek vaj
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
Gombás ragu:
- 50 dkg erdei vegyes gomba (lehet más gomba is)
- só
- őrölt bors
- 1 fej megtisztított fokhagyma reszelve
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, gerezdekre vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. A megfőtt burgonyáról leszűrjük a levét, majd krumplinyomón áttörjük.
A tojásokat ketté választjuk. Egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a tejet. Sóval, borssal ízesítjük. Összeforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a reszelt sajtot és a tojások sárgáját.
A fehérjét kemény habbá verjük, és lazán beleforgatjuk. A muffin sütőformát olajjal vagy vajjal kikenjük, jól megszórjuk zsemlemorzsával, és 8 db formába kanalazzuk.
A gombás ragu készítés:
Olívaolajon a felszeletelt gombát puhára pároljuk, ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

