Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyapuding fokhagymás, gombás raguval recept

Burgonyapuding fokhagymás, gombás raguval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Burgonyapuding:

    • 40 dkg főtt burgonya
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 80 ml tej
    • 1 ek vaj
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 5 dkg reszelt füstölt sajt

    Gombás ragu:

    • 50 dkg erdei vegyes gomba (lehet más gomba is)
    • őrölt bors
    • 1 fej megtisztított fokhagyma reszelve
    • 1 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, gerezdekre vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. A megfőtt burgonyáról leszűrjük a levét, majd krumplinyomón áttörjük.

    A tojásokat ketté választjuk. Egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a tejet. Sóval, borssal ízesítjük. Összeforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a reszelt sajtot és a tojások sárgáját.

    A fehérjét kemény habbá verjük, és lazán beleforgatjuk. A muffin sütőformát olajjal vagy vajjal kikenjük, jól megszórjuk zsemlemorzsával, és 8 db formába kanalazzuk.

    A gombás ragu készítés:

    Olívaolajon a felszeletelt gombát puhára pároljuk, ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá