Burgonyapuding fokhagymás, gombás raguval recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Burgonyapuding:
- 40 dkg főtt burgonya
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 80 ml tej
- 1 ek vaj
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
Gombás ragu:
- 50 dkg erdei vegyes gomba (lehet más gomba is)
- só
- őrölt bors
- 1 fej megtisztított fokhagyma reszelve
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, gerezdekre vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. A megfőtt burgonyáról leszűrjük a levét, majd krumplinyomón áttörjük.
A tojásokat ketté választjuk. Egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a tejet. Sóval, borssal ízesítjük. Összeforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a reszelt sajtot és a tojások sárgáját.
A fehérjét kemény habbá verjük, és lazán beleforgatjuk. A muffin sütőformát olajjal vagy vajjal kikenjük, jól megszórjuk zsemlemorzsával, és 8 db formába kanalazzuk.
A gombás ragu készítés:
Olívaolajon a felszeletelt gombát puhára pároljuk, ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

