Burgonyapuding fokhagymás, gombás raguval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Burgonyapuding:
- 40 dkg főtt burgonya
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 80 ml tej
- 1 ek vaj
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
Gombás ragu:
- 50 dkg erdei vegyes gomba (lehet más gomba is)
- só
- őrölt bors
- 1 fej megtisztított fokhagyma reszelve
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, gerezdekre vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. A megfőtt burgonyáról leszűrjük a levét, majd krumplinyomón áttörjük.
A tojásokat ketté választjuk. Egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a tejet. Sóval, borssal ízesítjük. Összeforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a reszelt sajtot és a tojások sárgáját.
A fehérjét kemény habbá verjük, és lazán beleforgatjuk. A muffin sütőformát olajjal vagy vajjal kikenjük, jól megszórjuk zsemlemorzsával, és 8 db formába kanalazzuk.
A gombás ragu készítés:
Olívaolajon a felszeletelt gombát puhára pároljuk, ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »