Burgonyapuding fokhagymás, gombás raguval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Burgonyapuding fokhagymás, gombás raguval

Hozzávalók:

Burgonyapuding:

  • 40 dkg főtt burgonya
  • 2 tojás
  • 80 ml tej
  • 1 ek vaj
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt

Gombás ragu:

  • 50 dkg erdei vegyes gomba (lehet más gomba is)
  • őrölt bors
  • 1 fej megtisztított fokhagyma reszelve
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, gerezdekre vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. A megfőtt burgonyáról leszűrjük a levét, majd krumplinyomón áttörjük.

A tojásokat ketté választjuk. Egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a tejet. Sóval, borssal ízesítjük. Összeforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a reszelt sajtot és a tojások sárgáját.

A fehérjét kemény habbá verjük, és lazán beleforgatjuk. A muffin sütőformát olajjal vagy vajjal kikenjük, jól megszórjuk zsemlemorzsával, és 8 db formába kanalazzuk.

A gombás ragu készítés:

Olívaolajon a felszeletelt gombát puhára pároljuk, ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával.