Bundás patiszon recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 db patiszon
- 3dl natúr joghurt
- 1db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk só
- annyi lisztet,hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk
- Kukoricapehely , amit apróra törünk,vagy ledarálunk
Elkészítése:
A patiszont megpucoljuk, magját kikanalazzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Megsózzuk és kicsit állni hagyjuk. A joghurtot, a tojást, a fokhagymát, sót elkeverjük, beletesszük a lisztet.
Egy serpenyőbe olajat teszünk, megforrósítjuk. A patiszont először a masszába mártjuk bele, majd a kukoricapehelybe lazán megforgatjuk és mindkét oldalát pirosra sütjük.
Tálaláskor natúr joghurttal kínálhatjuk, de a nélkül is – főképp frissen kisütve – isteni finom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.