Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bundás patiszon recept

Bundás patiszon
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db patiszon
    • 3dl natúr joghurt
    • 1db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSt
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kk só
    • annyi lisztet,hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk
    • Kukoricapehely , amit apróra törünk,vagy ledarálunk

    Elkészítése:

    A patiszont megpucoljuk, magját kikanalazzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Megsózzuk és kicsit állni hagyjuk. A joghurtot, a tojást, a fokhagymát, sót elkeverjük, beletesszük a lisztet.

    Egy serpenyőbe olajat teszünk, megforrósítjuk. A patiszont először a masszába mártjuk bele, majd a kukoricapehelybe lazán megforgatjuk és mindkét oldalát pirosra sütjük.

    Tálaláskor natúr joghurttal kínálhatjuk, de a nélkül is – főképp frissen kisütve – isteni finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá