Bundás patiszon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 db patiszon
  • 3dl natúr joghurt
  • 1db tojást
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk só
  • annyi lisztet,hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk
  • Kukoricapehely , amit apróra törünk,vagy ledarálunk

Elkészítése:

A patiszont megpucoljuk, magját kikanalazzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Megsózzuk és kicsit állni hagyjuk. A joghurtot, a tojást, a fokhagymát, sót elkeverjük, beletesszük a lisztet.

Egy serpenyőbe olajat teszünk, megforrósítjuk. A patiszont először a masszába mártjuk bele, majd a kukoricapehelybe lazán megforgatjuk és mindkét oldalát pirosra sütjük.

Tálaláskor natúr joghurttal kínálhatjuk, de a nélkül is – főképp frissen kisütve – isteni finom.