Bruschetta csípős petrezselymes tofufasírttal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 doboz (25 dkg) tofu
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 szál petrezselyem
- chili
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 szikkadt zsemle
- 0,5 dl tej
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős paprika
- zsemle morzsa
- olívaolaj
- toast kenyér
- extra szűz olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 lila hagyma
- 2 paradicsom
Elkészítése:
A zsemlét összetépkedem, s tejet öntök rá. A hagymákat, a chilit és a petrezselymet aprítom.
A tofut egy tálban villával összenyomkodom. Hozzáadom a zsemlét, a hagymákat, a chilit, a petrezselymet, a tojást és a fűszereket. Összekeverem, gombócokat formálok, és meghempergetem zsemlemorzsában.
Egy serpenyőben olajat hevítek, és aranybarnára sütöm minden oldalán a golyókat. A toastokat is megpirítom, majd bedörzsölöm fokhagymával.
Tálaláskor teszek a tányérra toastot, ráteszem a fasírtot, s mellé paradicsom- és lila hagymaszeleteket, fokhagymát teszek. Sózom, borsozom, locsolok rá extra szűz olívaolajat.
Tipp:
Bár húsevő vagyok, kipróbáltam egy vegafasírtot. Mivel kellően fűszeres, s csípős volt, ehetőnek találtam. Lila hagymával, fokhagymával, paradicsommal tálaltam. De azért nem túl sűrűn lesz az étlapomon. Az igazi mégis csak jobb!
A bruschetta csípős petrezselymes tofufasírttal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 5 g