Bruschetta csípős petrezselymes tofufasírttal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 doboz (25 dkg) tofu
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 szál petrezselyem
  • chili
  • 1 tojás
  • 1 szikkadt zsemle
  • 0,5 dl tej
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • zsemle morzsa
  • olívaolaj
  • toast kenyér
  • extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 lila hagyma
  • 2 paradicsom

Elkészítése:

A zsemlét összetépkedem, s tejet öntök rá. A hagymákat, a chilit és a petrezselymet aprítom.

A tofut egy tálban villával összenyomkodom. Hozzáadom a zsemlét, a hagymákat, a chilit, a petrezselymet, a tojást és a fűszereket. Összekeverem, gombócokat formálok, és meghempergetem zsemlemorzsában.

Egy serpenyőben olajat hevítek, és aranybarnára sütöm minden oldalán a golyókat. A toastokat is megpirítom, majd bedörzsölöm fokhagymával.

Tálaláskor teszek a tányérra toastot, ráteszem a fasírtot, s mellé paradicsom- és lila hagymaszeleteket, fokhagymát teszek. Sózom, borsozom, locsolok rá extra szűz olívaolajat.

Tipp:

Bár húsevő vagyok, kipróbáltam egy vegafasírtot. Mivel kellően fűszeres, s csípős volt, ehetőnek találtam. Lila hagymával, fokhagymával, paradicsommal tálaltam. De azért nem túl sűrűn lesz az étlapomon. Az igazi mégis csak jobb!