Hozzávalók:
Elkészítése:
A zsemlét összetépkedem, s tejet öntök rá. A hagymákat, a chilit és a petrezselymet aprítom.
A tofut egy tálban villával összenyomkodom. Hozzáadom a zsemlét, a hagymákat, a chilit, a petrezselymet, a tojást és a fűszereket. Összekeverem, gombócokat formálok, és meghempergetem zsemlemorzsában.
Egy serpenyőben olajat hevítek, és aranybarnára sütöm minden oldalán a golyókat. A toastokat is megpirítom, majd bedörzsölöm fokhagymával.
Tálaláskor teszek a tányérra toastot, ráteszem a fasírtot, s mellé paradicsom- és lila hagymaszeleteket, fokhagymát teszek. Sózom, borsozom, locsolok rá extra szűz olívaolajat.
Bár húsevő vagyok, kipróbáltam egy vegafasírtot. Mivel kellően fűszeres, s csípős volt, ehetőnek találtam. Lila hagymával, fokhagymával, paradicsommal tálaltam. De azért nem túl sűrűn lesz az étlapomon. Az igazi mégis csak jobb!