Brokkolis zöldség felfújt recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 brokkoli
- 25 dkg mélyhűtött zöldborsó
- 1 nagy zeller
- 40 dkg sárgarépa
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 dl főzőtejszín
- zöldség fűszer
- só
- szerecsendió
- 2 ek vaj
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A sárgarépát, zellert, vöröshagymát felkockázzuk. A brokkolit rózsáira szedjük. 30 dkg sárgarépát a hagymával megpároljuk a vajon, a zöldség fűszerrel, szerecsendióval, sóval ízesítjük és hozzáadjuk a tejszínt. Lefedve puhára pároljuk.
Közben a zöldborsót, brokkolit, zellert és a maradék sárgarépát sós vízben blansírozzuk, majd leszűrjük és hideg vízben lehűtjük. A tejszínes sárgarépát botmixerrel pürésítjük.
Felverjük a tojásokat. A tojásokat, zöldséget és a kihűlt pürét összekeverjük és kizsírozott tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben lefedve 180 fokon kb 50 percig sütjük.
Tipp:
Nagyon laktató, finom étel, a lányom paleo étrendjébe is illik.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.