Brokkolis-sajtos muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 12 muffinhoz:
- 20 dkg brokkoli
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- 5 dkg bacon
- 20 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy) - 1 dl olaj
- 1,5 dl főzőtejszín (10%-os)
- 1 cs sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- só
- őrölt fehérbors
Elkészítése:
A brokkolit enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra, majd szűrjük le és csepegtessük le alaposan (a főzővízbe tegyünk egy késhegynyi szódabikarbónát, akkor szép zöld marad a brokkoli).
A bacont vágjuk fel apróra, majd kevergetve süssük világos színűre. Ezután szedjük ki a zsiradékból és hűtsük ki (figyeljünk hogy ne süssük túl pirosra, ropogósra).
A tojást az olajjal kissé verjük fel, majd keverjük hozzá a tejszínt is.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, a szódabikarbónával, ízlés szerint sóval, őrölt borssal, a reszelt füstölt sajt több mint a felével és a kihűtött, elősütött baconnel.
Ezután a lisztes keverékhez öntsük hozzá a tejszínes keveréket, majd fakanállal keverjük össze. Végül adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett brokkolit, majd óvatosan forgassuk össze (figyeljünk arra, nehogy a brokkoli nagyon összetörjön).
A muffin sütőt béleljük ki papír vagy szilikon kapszlival, majd kanalazzuk bele a brokkolis masszát. Ezután a maradék reszelt sajttal szórjuk meg ízlés szerint.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









