Brokkolis-sajtos muffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 12 muffinhoz:
- 20 dkg brokkoli
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- 5 dkg bacon
- 20 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 1 dl olaj
- 1,5 dl főzőtejszín (10%-os)
- 1 cs sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- só
- őrölt fehérbors
Elkészítése:
A brokkolit enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra, majd szűrjük le és csepegtessük le alaposan (a főzővízbe tegyünk egy késhegynyi szódabikarbónát, akkor szép zöld marad a brokkoli).
A bacont vágjuk fel apróra, majd kevergetve süssük világos színűre. Ezután szedjük ki a zsiradékból és hűtsük ki (figyeljünk hogy ne süssük túl pirosra, ropogósra).
A tojást az olajjal kissé verjük fel, majd keverjük hozzá a tejszínt is.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, a szódabikarbónával, ízlés szerint sóval, őrölt borssal, a reszelt füstölt sajt több mint a felével és a kihűtött, elősütött baconnel.
Ezután a lisztes keverékhez öntsük hozzá a tejszínes keveréket, majd fakanállal keverjük össze. Végül adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett brokkolit, majd óvatosan forgassuk össze (figyeljünk arra, nehogy a brokkoli nagyon összetörjön).
A muffin sütőt béleljük ki papír vagy szilikon kapszlival, majd kanalazzuk bele a brokkolis masszát. Ezután a maradék reszelt sajttal szórjuk meg ízlés szerint.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »