Brokkolis-sajtos muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 12 muffinhoz:
- 20 dkg brokkoli
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- 5 dkg bacon
- 20 dkg liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 1 dl olaj
- 1,5 dl főzőtejszín (10%-os)
- 1 cs sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- só
- őrölt fehérbors
Elkészítése:
A brokkolit enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra, majd szűrjük le és csepegtessük le alaposan (a főzővízbe tegyünk egy késhegynyi szódabikarbónát, akkor szép zöld marad a brokkoli).
A bacont vágjuk fel apróra, majd kevergetve süssük világos színűre. Ezután szedjük ki a zsiradékból és hűtsük ki (figyeljünk hogy ne süssük túl pirosra, ropogósra).
A tojást az olajjal kissé verjük fel, majd keverjük hozzá a tejszínt is.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, a szódabikarbónával, ízlés szerint sóval, őrölt borssal, a reszelt füstölt sajt több mint a felével és a kihűtött, elősütött baconnel.
Ezután a lisztes keverékhez öntsük hozzá a tejszínes keveréket, majd fakanállal keverjük össze. Végül adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett brokkolit, majd óvatosan forgassuk össze (figyeljünk arra, nehogy a brokkoli nagyon összetörjön).
A muffin sütőt béleljük ki papír vagy szilikon kapszlival, majd kanalazzuk bele a brokkolis masszát. Ezután a maradék reszelt sajttal szórjuk meg ízlés szerint.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.