Brokkolis quiche recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 190 g liszt (vagy teljes kiörlésű, tészta)
- 1 tk só (tészta)
- 120 g margarin (kókuszolaj, tészta)
- 6 ek víz (tészta)
Töltelék:
- 500 g brokkoli
- 100 ml főzőtejszín
- 3 ek tejföl
- 100 g krémsajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 200 g reszelt sajt
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- 100 g mozzarella
- 4 paradicsom
- bazsalikom
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sóval, majd apróra morzsolt hideg margarinnal. Tésztát gyúrunk majd fél órát pihentetjük a hűtőben.
A brokkolit rózsáira szedjük, puhára pároljuk, leszűrjük. A főzőtejszínt, a tejfölt, a krémsajtot, a tojásokat és 10 dkg reszelt sajtot összekeverjük, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. A brokkolit hozzákeverjük a krémhez. A tésztát kinyújtjuk és egy kivajazott piteformába rakjuk. 190 fokon (nehezékkel a közepén) kb. 10 percig elősütjük, majd ráöntjük a brokkolis krémet és 15 percet sütjük.
Ezután rászórjuk a maradék reszelt sajtot, befedjük mozzarella szeletekkel és felvágott paradicsommal. Megszórjuk bazsalikommal és visszatoljuk még 15 percre.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »