Brokkolis quiche recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 190 g liszt (vagy teljes kiörlésű, tészta)
- 1 tk só (tészta)
- 120 g margarin (kókuszolaj, tészta)
- 6 ek víz (tészta)
Töltelék:
- 500 g brokkoli
- 100 ml főzőtejszín
- 3 ek tejföl
- 100 g krémsajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 200 g reszelt sajt
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- 100 g mozzarella
- 4 paradicsom
- bazsalikom
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sóval, majd apróra morzsolt hideg margarinnal. Tésztát gyúrunk majd fél órát pihentetjük a hűtőben.
A brokkolit rózsáira szedjük, puhára pároljuk, leszűrjük. A főzőtejszínt, a tejfölt, a krémsajtot, a tojásokat és 10 dkg reszelt sajtot összekeverjük, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. A brokkolit hozzákeverjük a krémhez. A tésztát kinyújtjuk és egy kivajazott piteformába rakjuk. 190 fokon (nehezékkel a közepén) kb. 10 percig elősütjük, majd ráöntjük a brokkolis krémet és 15 percet sütjük.
Ezután rászórjuk a maradék reszelt sajtot, befedjük mozzarella szeletekkel és felvágott paradicsommal. Megszórjuk bazsalikommal és visszatoljuk még 15 percre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

