Brokkolis quiche

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 190 g liszt (vagy teljes kiörlésű, tészta)
  • 1 tk só (tészta)
  • 120 g margarin (kókuszolaj, tészta)
  • 6 ek víz (tészta)

Töltelék:

  • 500 g brokkoli
  • 100 ml főzőtejszín
  • 3 ek tejföl
  • 100 g krémsajt
  • 2 tojás
  • 200 g reszelt sajt
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • 100 g mozzarella
  • 4 paradicsom
  • bazsalikom

Elkészítése:

A lisztet összekeverjük a sóval, majd apróra morzsolt hideg margarinnal. Tésztát gyúrunk majd fél órát pihentetjük a hűtőben.

A brokkolit rózsáira szedjük, puhára pároljuk, leszűrjük. A főzőtejszínt, a tejfölt, a krémsajtot, a tojásokat és 10 dkg reszelt sajtot összekeverjük, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. A brokkolit hozzákeverjük a krémhez. A tésztát kinyújtjuk és egy kivajazott piteformába rakjuk. 190 fokon (nehezékkel a közepén) kb. 10 percig elősütjük, majd ráöntjük a brokkolis krémet és 15 percet sütjük.

Ezután rászórjuk a maradék reszelt sajtot, befedjük mozzarella szeletekkel és felvágott paradicsommal. Megszórjuk bazsalikommal és visszatoljuk még 15 percre.