Brokkoli tócsni recept

Hozzávalók:
- 450 g brokkoli
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 60 g finomliszt
- 30 g parmezán
- 25 ml tej
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 csokor petrezselyemzöld
- só
- bors
- chilipehely
- kevés olaj (a sütéshez)
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedve, sós vízben kb 10 percig főzzük. Ezután leszűrjük, burgonyatörővel szétnyomkodjuk, majd kihűtjük.
A tojást, lisztet és a tejet sima tésztává keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt parmezánt, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal, chilipehellyel ízesítjük, végül beleforgatjuk a brokkolipürét is. Az egészet alaposan összekeverjük.
Egy serpenyőt felforrósítunk kevés olajjal, majd a tésztából egy evőkanállal halmokat rakunk bele, elsimítjuk és oldalanként kb 2-2 perc alatt aranybarnára sütjük.
Adhatunk mellé fűszerezett tejfölt vagy joghurtot mártogatósként.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »