Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Brokkoli tócsni recept

Brokkoli tócsni
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 450 g brokkoli
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 60 g finomliszt
    • 30 g parmezán
    • 25 ml tej
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 0,5 csokor petrezselyemzöld
    • bors
    • chilipehely
    • kevés olaj (a sütéshez)

    Elkészítése:

    A brokkolit rózsáira szedve, sós vízben kb 10 percig főzzük. Ezután leszűrjük, burgonyatörővel szétnyomkodjuk, majd kihűtjük.

    A tojást, lisztet és a tejet sima tésztává keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt parmezánt, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal, chilipehellyel ízesítjük, végül beleforgatjuk a brokkolipürét is. Az egészet alaposan összekeverjük.

    Egy serpenyőt felforrósítunk kevés olajjal, majd a tésztából egy evőkanállal halmokat rakunk bele, elsimítjuk és oldalanként kb 2-2 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Adhatunk mellé fűszerezett tejfölt vagy joghurtot mártogatósként.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek