Brokkoli fasírt recept

Hozzávalók:
10-12 db fasírthoz:
- 50 dkg brokkoli
- 1 sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 10 dkg zabpehely
- só
- 1 tk ételízesítő
- 1 mk őrölt koriander
- 1 mk szerecsendió
- zsemlemorzsa a forgatáshoz
- 2-3 ek olívaolaj a sütéshez
Elkészítése:
A brokkolit szedjük rózsáira, majd alaposan mossuk meg. Ezután enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt puhára, majd szűrjük le. (Lehetőleg ne maradjon alatta víz!!!)
A puhára főtt brokkolit villával alaposan nyomkodjuk össze, majd hűtsük ki teljesen.
A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sárgarépát reszeljük le egy káposztareszelőn.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és az apróra vágott fokhagymát, majd pároljuk pár percig, hogy a sárgarépa még roppanós maradjon. Ezután hűtsük ki teljesen.
A teljesen kihűtött brokkolit tegyük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a szintén kihűtött hagymás-sárgarépás keveréket és a zabpelyhet. Ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, adjuk hozzá a kissé felvert tojást, majd alaposan keverjük össze. Hagyjuk 15-20 percet állni, hogy a zabpehely felszívja a nedvességet.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spricceljük meg az olaj felével.
A brokkolis masszából nedves kézzel formázzunk ízlés szerinti méretű pogácsákat, majd forgassuk bele a zsemlemorzsába. Tegyük egymástól kicsit távolabb az előzőleg olajjal lespriccelt sütőpapírra. Végül pedig a maradék olajjal szintén spricceljük le a brokkolipogácsákat.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (Én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem.)
Közben készítsünk ízlés szerinti köretet hozzá.
A brokkoli fasírt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 6 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »