Brokkoli fasírt recept
Hozzávalók:
10-12 db fasírthoz:
- 50 dkg brokkoli
- 1 sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 10 dkg zabpehely
- só
- 1 tk ételízesítő
- 1 mk őrölt koriander
- 1 mk szerecsendió
- zsemlemorzsa a forgatáshoz
- 2-3 ek olívaolaj a sütéshez
Elkészítése:
A brokkolit szedjük rózsáira, majd alaposan mossuk meg. Ezután enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt puhára, majd szűrjük le. (Lehetőleg ne maradjon alatta víz!!!)
A puhára főtt brokkolit villával alaposan nyomkodjuk össze, majd hűtsük ki teljesen.
A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sárgarépát reszeljük le egy káposztareszelőn.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és az apróra vágott fokhagymát, majd pároljuk pár percig, hogy a sárgarépa még roppanós maradjon. Ezután hűtsük ki teljesen.
A teljesen kihűtött brokkolit tegyük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a szintén kihűtött hagymás-sárgarépás keveréket és a zabpelyhet. Ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, adjuk hozzá a kissé felvert tojást, majd alaposan keverjük össze. Hagyjuk 15-20 percet állni, hogy a zabpehely felszívja a nedvességet.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spricceljük meg az olaj felével.
A brokkolis masszából nedves kézzel formázzunk ízlés szerinti méretű pogácsákat, majd forgassuk bele a zsemlemorzsába. Tegyük egymástól kicsit távolabb az előzőleg olajjal lespriccelt sütőpapírra. Végül pedig a maradék olajjal szintén spricceljük le a brokkolipogácsákat.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (Én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem.)
Közben készítsünk ízlés szerinti köretet hozzá.
A brokkoli fasírt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 6 g