Brokkoli és karfiolfasírt recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg brokkoli és karfiol rózsa (mirelit)
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek finomliszt
- 15 dkg sajt
- 1 kk ételízesítő vagy só
- 1 csipet őrölt bors
- 2 ek panírmorzsa
- 5 dl olaj
Elkészítése:
A brokkoli és a karfiol rózsákat enyhén sós vízben 5 perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
Egy tálban összekeverjük a tojásokat, a sajtot, a lisztet, a sót és a borsot.
A rózsákat egy késsel durvára vágjuk és belekeverjük a tojásos masszába. Ha lágy liszttel, ha kemény tojással vagy pici tejjel változtatunk az állagán, hogy nokedlinél kissé szilárdabb masszát kapjunk.
Evőkanálnyi adagokat veszünk a masszából, zsemlemorzsában megforgatjuk és bő, forró olajban szép pirosra sütjük, majd konyhai papírtölőre szedjük.
Még melegen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.