Brokkoli és karfiolfasírt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg brokkoli és karfiol rózsa (mirelit)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek finomliszt
- 15 dkg sajt
- 1 kk ételízesítő vagy só
- 1 csipet őrölt bors
- 2 ek panírmorzsa
- 5 dl olaj
Elkészítése:
A brokkoli és a karfiol rózsákat enyhén sós vízben 5 perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
Egy tálban összekeverjük a tojásokat, a sajtot, a lisztet, a sót és a borsot.
A rózsákat egy késsel durvára vágjuk és belekeverjük a tojásos masszába. Ha lágy liszttel, ha kemény tojással vagy pici tejjel változtatunk az állagán, hogy nokedlinél kissé szilárdabb masszát kapjunk.
Evőkanálnyi adagokat veszünk a masszából, zsemlemorzsában megforgatjuk és bő, forró olajban szép pirosra sütjük, majd konyhai papírtölőre szedjük.
Még melegen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »