Bolognai töltött cukkini recept

Hozzávalók:
- 1 kis bébi cukkini
- 2 csipet só
- 6 púpos ek maradék bolognai ragu
- 2 marék reszelt trappista sajt
Elkészítése:
A megmosott cukkinit hosszában kettévágjuk, és egy kiskanállal kivájjuk a közepét.
Meghintjük sóval, és félretesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Egy kisebb jénai tálat, vagy tepsit előkészítünk.
A sajtot lereszeljük.
Amikor a cukkini levet eresztett, leöntjük róla, és a jénaiba fektetjük. Belekanalazzuk a húsos ragut, és megszórjuk a tetejét sajttal.
200 fokon hőlégkeveréssel addig sütjük, míg a villa hegye könnyedén belemegy a cukkini húsába.
(Ez nekem 20 perc volt.)
Melegen, rizs körettel kínáljuk.
Tipp:
Mióta alábbhagyott a hőség, a cukkinik a kertben kicsit magukhoz tértek, és még mindig hoznak egy-két termést. Most egy kisebb darabot vettem le, amit egy kevés bolognai raguval töltöttem meg. (Ennek a receptjét ide kattintva (https://receptneked.hu/teszta/bolognai-spagetti-kicsit-maskeppen/) olvashatjátok.) Hm, nekem nagyon ízlett :-)
A bolognai töltött cukkini kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »