Bolognai töltött cukkini recept
Hozzávalók:
- 1 kis bébi cukkini
- 2 csipet só
- 6 púpos ek maradék bolognai ragu
- 2 marék reszelt trappista sajt
Elkészítése:
A megmosott cukkinit hosszában kettévágjuk, és egy kiskanállal kivájjuk a közepét.
Meghintjük sóval, és félretesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Egy kisebb jénai tálat, vagy tepsit előkészítünk.
A sajtot lereszeljük.
Amikor a cukkini levet eresztett, leöntjük róla, és a jénaiba fektetjük. Belekanalazzuk a húsos ragut, és megszórjuk a tetejét sajttal.
200 fokon hőlégkeveréssel addig sütjük, míg a villa hegye könnyedén belemegy a cukkini húsába.
(Ez nekem 20 perc volt.)
Melegen, rizs körettel kínáljuk.
Tipp:
Mióta alábbhagyott a hőség, a cukkinik a kertben kicsit magukhoz tértek, és még mindig hoznak egy-két termést. Most egy kisebb darabot vettem le, amit egy kevés bolognai raguval töltöttem meg. (Ennek a receptjét ide kattintva (https://receptneked.hu/teszta/bolognai-spagetti-kicsit-maskeppen/) olvashatjátok.) Hm, nekem nagyon ízlett :-)
A bolognai töltött cukkini kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

