Bolognai töltött cukkini

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kis bébi cukkini
  • 2 csipet só
  • 6 púpos ek maradék bolognai ragu
  • 2 marék reszelt trappista sajt

Elkészítése:

A megmosott cukkinit hosszában kettévágjuk, és egy kiskanállal kivájjuk a közepét.
Meghintjük sóval, és félretesszük.

A sütőt előmelegítjük.

Egy kisebb jénai tálat, vagy tepsit előkészítünk.
A sajtot lereszeljük.

Amikor a cukkini levet eresztett, leöntjük róla, és a jénaiba fektetjük. Belekanalazzuk a húsos ragut, és megszórjuk a tetejét sajttal.

200 fokon hőlégkeveréssel addig sütjük, míg a villa hegye könnyedén belemegy a cukkini húsába.
(Ez nekem 20 perc volt.)

Melegen, rizs körettel kínáljuk.

Tipp:

Mióta alábbhagyott a hőség, a cukkinik a kertben kicsit magukhoz tértek, és még mindig hoznak egy-két termést. Most egy kisebb darabot vettem le, amit egy kevés bolognai raguval töltöttem meg. (Ennek a receptjét ide kattintva (https://receptneked.hu/teszta/bolognai-spagetti-kicsit-maskeppen/) olvashatjátok.) Hm, nekem nagyon ízlett :-)