Articsókás rizottó recept

Hozzávalók:
Az articsókához:
- 400 g articsóka
- 5 ek olíva olaj
- majoránna
- só
- fél fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
A rizshez:
- 320 gramm rizs
- 1 liter zöldség vagy hús leves
- só,bors
- 30 g vaj
- fél fej hagyma
- parmezán sajt
Elkészítése:
Megtisztítjuk az articsókát és megpirítjuk a hagymával és a fokhagymával együtt. Sózzuk, majd hozzáadjuk a rizst és együtt pirítjuk. Apránként hozzáadjuk a levest, borsozzuk, sózzuk, majd hozzáadjuk a hagyma másik felét. Amikor már puha a rizs, hagyunk rajta egy merőkanál levet, majd hozzáadjuk a vajat és a parmezán sajtot. Jól összekeverjük, majd levesszük a tűzről és lefedjük. 10 perc után újra megkeverjük és kész is van.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »