Articsókás rizottó recept
Hozzávalók:
Az articsókához:
- 400 g articsóka
- 5 ek olíva olaj
- majoránna
- só
- fél fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
A rizshez:
- 320 gramm rizs
- 1 liter zöldség vagy hús leves
- só,bors
- 30 g vaj
- fél fej hagyma
- parmezán sajt
Elkészítése:
Megtisztítjuk az articsókát és megpirítjuk a hagymával és a fokhagymával együtt. Sózzuk, majd hozzáadjuk a rizst és együtt pirítjuk. Apránként hozzáadjuk a levest, borsozzuk, sózzuk, majd hozzáadjuk a hagyma másik felét. Amikor már puha a rizs, hagyunk rajta egy merőkanál levet, majd hozzáadjuk a vajat és a parmezán sajtot. Jól összekeverjük, majd levesszük a tűzről és lefedjük. 10 perc után újra megkeverjük és kész is van.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

