Articsókás rizottó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Az articsókához:

  • 400 g articsóka
  • 5 ek olíva olaj
  • majoránna
  • fél fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma

A rizshez:

  • 320 gramm rizs
  • 1 liter zöldség vagy hús leves
  • só,bors
  • 30 g vaj
  • fél fej hagyma
  • parmezán sajt

Elkészítése:

Megtisztítjuk az articsókát és megpirítjuk a hagymával és a fokhagymával együtt. Sózzuk, majd hozzáadjuk a rizst és együtt pirítjuk. Apránként hozzáadjuk a levest, borsozzuk, sózzuk, majd hozzáadjuk a hagyma másik felét. Amikor már puha a rizs, hagyunk rajta egy merőkanál levet, majd hozzáadjuk a vajat és a parmezán sajtot. Jól összekeverjük, majd levesszük a tűzről és lefedjük. 10 perc után újra megkeverjük és kész is van.