Vidám malacos kocsonya recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg füstölt sertéscsülök
- 0,5 kg sertésköröm
- 0,5 kg sertésfarok
- 0,5 kg sertésbőrke
- 10 l víz
- 4 közepes vöröshagyma
- 5 közepes fej fokhagyma
- 2 közepes hegyes erős paprika
- 6 babérlevél
- 20 szem fekete bors
- só ízlés szerint
Díszítés:
- 3 dkg párizsi
- 1 dkg fekete olajbogyó
- 1 dkg zöld olajbogyó
Elkészítése:
A füstölt húst 5-6 órára beáztatjuk. Leöntjük róla az áztatóvizet. Meleg vízben alaposan megmossuk, és csak akkor tegyük fel főni, amikor már szép tiszta a lemosóvíz.
Egy nagy fazékba beletesszük a húst, és ráöntjük a vizet. Lassan forraljuk. Ha a hab kezd jelentkezni, azonnal szedjük le róla, és addig habozzuk, amíg már egyáltalán nem habzik.
Egy hálóba beletesszük a hagymákat, a paprikát, a babérleveleket, és beletesszük a lébe. Ízlés szerint sózzuk. Nagyon lassan főzzük mindaddig, amíg a húsok megfőnek (5-6 óra).
Egy kis tányérra vegyünk ki a léből, tegyük hideg helyre, és ha nem dermed meg, akkor még a tűzön hagyjuk. Ha készen vagyunk a főzéssel, szalvétával itassuk fel a tetejéről a zsírt, és egy másik fazékba szűrjük le.
A húsokat osszuk el a tányérokba, felöntjük kocsonyalével, és hűvös helyre tesszük megdermedni.
Tipp:
Lehet dekorálni is. Párizsiból kivágjuk a füleit és az orrát, olajbogyó a szemük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »