Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vidám malacos kocsonya recept

Vidám malacos kocsonya
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg füstölt sertéscsülök
    • 0,5 kg sertésköröm
    • 0,5 kg sertésfarok
    • 0,5 kg sertésbőrke
    • 10 l víz
    • 4 közepes vöröshagyma
    • 5 közepes fej fokhagyma
    • 2 közepes hegyes erős paprika
    • 6 babérlevél
    • 20 szem fekete bors
    • só ízlés szerint

    Díszítés:

    • 3 dkg párizsi
    • 1 dkg fekete olajbogyó
    • 1 dkg zöld olajbogyó

    Elkészítése:

    A füstölt húst 5-6 órára beáztatjuk. Leöntjük róla az áztatóvizet. Meleg vízben alaposan megmossuk, és csak akkor tegyük fel főni, amikor már szép tiszta a lemosóvíz.

    Egy nagy fazékba beletesszük a húst, és ráöntjük a vizet. Lassan forraljuk. Ha a hab kezd jelentkezni, azonnal szedjük le róla, és addig habozzuk, amíg már egyáltalán nem habzik.

    Egy hálóba beletesszük a hagymákat, a paprikát, a babérleveleket, és beletesszük a lébe. Ízlés szerint sózzuk. Nagyon lassan főzzük mindaddig, amíg a húsok megfőnek (5-6 óra).

    Egy kis tányérra vegyünk ki a léből, tegyük hideg helyre, és ha nem dermed meg, akkor még a tűzön hagyjuk. Ha készen vagyunk a főzéssel, szalvétával itassuk fel a tetejéről a zsírt, és egy másik fazékba szűrjük le.

    A húsokat osszuk el a tányérokba, felöntjük kocsonyalével, és hűvös helyre tesszük megdermedni.

    Tipp:

    Lehet dekorálni is. Párizsiból kivágjuk a füleit és az orrát, olajbogyó a szemük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá