Tojástekercs recept

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál tejföl
- 1/2 kápia paprika (apróra kockázva)
- 1 kis csokor petrezselyemzöld (apróra vágva)
- 8 szelet gouda sajt
- 5 dkg szalámi
- só
- bors
Elkészítés
A tojásokat jó habosra felverjük, majd hozzákeverjük a lisztet és a tejfölt. Sóval és borssal ízesítjük, végül az apróra vágott kápia paprikát és petrezselyemzöldet is belekeverjük. Egy kb. 25×25 cm-es sütőformát kibélelünk sütőpapírral, és a masszát egyenletesen elterítjük benne.
Az előmelegített sütőben 180 °C-on 15 perc alatt készre sütjük a tésztát. Sütés után egy másik sütőpapírra kifordítjuk, és még melegen a felénk eső szélére helyezzük a sajtszeleteket, egymást átfedve. A sajtra szorosan egymás mellé rakjuk a szalámi szeleteket.
A tésztát szorosan feltekerjük, csigatekercset formázva, majd a sütőpapírba csomagoljuk. Miután langyosra hűlt, a hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy megfelelően megdermedjen. A tekercset 1 cm-es szeletekre vágjuk, és hidegtálon kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »