Tojástekercs recept

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál tejföl
- 1/2 kápia paprika (apróra kockázva)
- 1 kis csokor petrezselyemzöld (apróra vágva)
- 8 szelet gouda sajt
- 5 dkg szalámi
- só
- bors
Elkészítés
A tojásokat jó habosra felverjük, majd hozzákeverjük a lisztet és a tejfölt. Sóval és borssal ízesítjük, végül az apróra vágott kápia paprikát és petrezselyemzöldet is belekeverjük. Egy kb. 25×25 cm-es sütőformát kibélelünk sütőpapírral, és a masszát egyenletesen elterítjük benne.
Az előmelegített sütőben 180 °C-on 15 perc alatt készre sütjük a tésztát. Sütés után egy másik sütőpapírra kifordítjuk, és még melegen a felénk eső szélére helyezzük a sajtszeleteket, egymást átfedve. A sajtra szorosan egymás mellé rakjuk a szalámi szeleteket.
A tésztát szorosan feltekerjük, csigatekercset formázva, majd a sütőpapírba csomagoljuk. Miután langyosra hűlt, a hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy megfelelően megdermedjen. A tekercset 1 cm-es szeletekre vágjuk, és hidegtálon kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »