Szilveszteri malacka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- Kocsonya húsok
- Frissen leszűrt kocsonyalé
- 1 db 1,5-2 literes pet palack
- 1 vékony szelet gépsonka
- pár db olíva bogyó
- körítéshez zöldségek
Elkészítése:
A pet palackot tisztára kiöblítjük és lecsurgatjuk.
A frissen leszűrt még forró kocsonyalé tetejéről egy merőkanállal leszedjük az összes zsírt.
A megfőtt kocsonya húsokból keskeny csíkokat vágunk, ízlés szerinti arányban úgy, hogy pici csont darabka se maradjon benne.
A húscsíkokat beletöltögetjük a műanyag flakonba kb. az 1/3-ig.
Felöntjük a kocsonya kissé visszahűlt levével, lezárjuk a kupakkal, kissé megmozgatjuk, hogy elosztódjanak a húsok és egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Másnap letekerjük a kupakot és egy hegyes éles késsel a majdani malacka hasánál kis lyukat szúrunk és egy ollóval középen nagyon óvatosan körbevágjuk a palackot és két oldalról lehúzzuk a flakonvégeket. Ekkor már a kismalac a végleges tálcán legyen elhelyezve!
A gépsonkából füleket vágunk, késsel kis mélyedést készítünk és beleszúrjuk a füleit.
Az olíva bogyókat szintén kés segítségével helyezzük rá a szemeinek.
A farkincája egy vékony gépsonka csík, amit egy fogpiszkáló tart…
A felszeletelt zöldségekkel gusztán körberakjuk/díszítjük és máris szeletelhető a szilveszteri malacunk!
Hűtőben tárolva sokáig tartja az állagát! A gyerekek között igen népszerű hidegtál, nagyon imádják! :)
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »