Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilveszteri malacka recept

Szilveszteri malacka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • Kocsonya húsok
    • Frissen leszűrt kocsonyalé
    • 1 db 1,5-2 literes pet palack
    • 1 vékony szelet gépsonka
    • pár db olíva bogyó
    • körítéshez zöldségek

    Elkészítése:

    A pet palackot tisztára kiöblítjük és lecsurgatjuk.

    A frissen leszűrt még forró kocsonyalé tetejéről egy merőkanállal leszedjük az összes zsírt.

    A megfőtt kocsonya húsokból keskeny csíkokat vágunk, ízlés szerinti arányban úgy, hogy pici csont darabka se maradjon benne.

    A húscsíkokat beletöltögetjük a műanyag flakonba kb. az 1/3-ig.

    Felöntjük a kocsonya kissé visszahűlt levével, lezárjuk a kupakkal, kissé megmozgatjuk, hogy elosztódjanak a húsok és egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

    Másnap letekerjük a kupakot és egy hegyes éles késsel a majdani malacka hasánál kis lyukat szúrunk és egy ollóval középen nagyon óvatosan körbevágjuk a palackot és két oldalról lehúzzuk a flakonvégeket. Ekkor már a kismalac a végleges tálcán legyen elhelyezve!

    A gépsonkából füleket vágunk, késsel kis mélyedést készítünk és beleszúrjuk a füleit.

    Az olíva bogyókat szintén kés segítségével helyezzük rá a szemeinek.

    A farkincája egy vékony gépsonka csík, amit egy fogpiszkáló tart…

    A felszeletelt zöldségekkel gusztán körberakjuk/díszítjük és máris szeletelhető a szilveszteri malacunk!

    Hűtőben tárolva sokáig tartja az állagát! A gyerekek között igen népszerű hidegtál, nagyon imádják! :)

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá