Szilveszteri malacka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • Kocsonya húsok
  • Frissen leszűrt kocsonyalé
  • 1 db 1,5-2 literes pet palack
  • 1 vékony szelet gépsonka
  • pár db olíva bogyó
  • körítéshez zöldségek

Elkészítése:

A pet palackot tisztára kiöblítjük és lecsurgatjuk.

A frissen leszűrt még forró kocsonyalé tetejéről egy merőkanállal leszedjük az összes zsírt.

A megfőtt kocsonya húsokból keskeny csíkokat vágunk, ízlés szerinti arányban úgy, hogy pici csont darabka se maradjon benne.

A húscsíkokat beletöltögetjük a műanyag flakonba kb. az 1/3-ig.

Felöntjük a kocsonya kissé visszahűlt levével, lezárjuk a kupakkal, kissé megmozgatjuk, hogy elosztódjanak a húsok és egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Másnap letekerjük a kupakot és egy hegyes éles késsel a majdani malacka hasánál kis lyukat szúrunk és egy ollóval középen nagyon óvatosan körbevágjuk a palackot és két oldalról lehúzzuk a flakonvégeket. Ekkor már a kismalac a végleges tálcán legyen elhelyezve!

A gépsonkából füleket vágunk, késsel kis mélyedést készítünk és beleszúrjuk a füleit.

Az olíva bogyókat szintén kés segítségével helyezzük rá a szemeinek.

A farkincája egy vékony gépsonka csík, amit egy fogpiszkáló tart…

A felszeletelt zöldségekkel gusztán körberakjuk/díszítjük és máris szeletelhető a szilveszteri malacunk!

Hűtőben tárolva sokáig tartja az állagát! A gyerekek között igen népszerű hidegtál, nagyon imádják! :)

Jó étvágyat kívánok!