Hozzávalók:
Elkészítése:
A pet palackot tisztára kiöblítjük és lecsurgatjuk.
A frissen leszűrt még forró kocsonyalé tetejéről egy merőkanállal leszedjük az összes zsírt.
A megfőtt kocsonya húsokból keskeny csíkokat vágunk, ízlés szerinti arányban úgy, hogy pici csont darabka se maradjon benne.
A húscsíkokat beletöltögetjük a műanyag flakonba kb. az 1/3-ig.
Felöntjük a kocsonya kissé visszahűlt levével, lezárjuk a kupakkal, kissé megmozgatjuk, hogy elosztódjanak a húsok és egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Másnap letekerjük a kupakot és egy hegyes éles késsel a majdani malacka hasánál kis lyukat szúrunk és egy ollóval középen nagyon óvatosan körbevágjuk a palackot és két oldalról lehúzzuk a flakonvégeket. Ekkor már a kismalac a végleges tálcán legyen elhelyezve!
A gépsonkából füleket vágunk, késsel kis mélyedést készítünk és beleszúrjuk a füleit.
Az olíva bogyókat szintén kés segítségével helyezzük rá a szemeinek.
A farkincája egy vékony gépsonka csík, amit egy fogpiszkáló tart…
A felszeletelt zöldségekkel gusztán körberakjuk/díszítjük és máris szeletelhető a szilveszteri malacunk!
Hűtőben tárolva sokáig tartja az állagát! A gyerekek között igen népszerű hidegtál, nagyon imádják! :)
Jó étvágyat kívánok!