Sonkatorta recept

Hozzávalók:
- 20 dkg szeletelt gépsonka,
- 1 kis tubus majonéz
- 2 dl tejföl
- 1 tyúkhúsleves kocka
- 1 csomag étkezési zselatin
- 6 db főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 db kockára vágott sárgarépa
- 2 db kockára vágott savanyú uborka
- 1 doboz kukorica
- 15 dkg zöldborsó
Elkészítése:
1,5 dl vízben a leveskockával levest főzünk.
Még melegen hozzákeverjük a zselatint, majd az uborkát, sárgarépát, borsót, kukoricát, pár szelet kockára vágott sonkát,
2 db kockára vágott főtt tojást. Hozzáadjuk a majonézt és a tejfölt. Ízesítjük sóval, borssal.
Egy kerek tálat kibélelünk gépsonkával, beleöntjük a majonézes keverék felét, a megmaradt tojást kettévágjuk, elosztjuk a tetején, erre ráöntjük a megmaradt keveréket.
A tetejére sonkaszeleteket rakunk, hűtőben hűtjük, majd a formából kiöntjük, szeleteljük.
Tipp:
Őzgerinc formában is elkészíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »