Sonkatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 20 dkg szeletelt gépsonka,
  • 1 kis tubus majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 1 tyúkhúsleves kocka
  • 1 csomag étkezési zselatin
  • 6 db főtt tojás
  • 2 db kockára vágott sárgarépa
  • 2 db kockára vágott savanyú uborka
  • 1 doboz kukorica
  • 15 dkg zöldborsó

Elkészítése:

1,5 dl vízben a leveskockával levest főzünk.

Még melegen hozzákeverjük a zselatint, majd az uborkát, sárgarépát, borsót, kukoricát, pár szelet kockára vágott sonkát,
2 db kockára vágott főtt tojást. Hozzáadjuk a majonézt és a tejfölt. Ízesítjük sóval, borssal.

Egy kerek tálat kibélelünk gépsonkával, beleöntjük a majonézes keverék felét, a megmaradt tojást kettévágjuk, elosztjuk a tetején, erre ráöntjük a megmaradt keveréket.

A tetejére sonkaszeleteket rakunk, hűtőben hűtjük, majd a formából kiöntjük, szeleteljük.

Tipp:

Őzgerinc formában is elkészíthetjük.