Sonkatekercses,töltött tojásos hidegtál recept

Hozzávalók:
Hozzávalók: 14 adaghoz:
- 14 szelet gépsonka
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis üveg ecetes torma
A besamelhez:
- 25 dkg vaj
- 1 l tej
- 25 dkg finom liszt
- só
- őrölt fehérbors
- 4 ek mustár
- 10 dkg vaj
A díszítéshez zöldségek:
- paradicsom
- póréhagyma
- kígyó uborka
- alma
- olíva bogyó
Elkészítése:
A vajból, lisztből és a tejből kemény besamelt főzünk. A tojásokat megfőzzük. A besamelmártás 2/3 részéhez keverjük a tormát,5 dkg vajat, ízesítjük sóval, borssal. A tojásokat kettévágjuk, sárgájukat szitán vagy szűrőn áttörjük és a maradék 1/3 besamellel és 5 dkg vajjal, mustárral, sóval, borssal kikeverjük. Habzsák segítségével a tormakrémet a sonkaszeletek szélére nyomjuk, majd feltekerjük. Szintén habzsák segítségével a tojáskrémet a fél tojásokba töltjük. A sonkatekercseket és a töltött tojásokat egy nagyobb tálra rendezzük és a zöldségekkel ízlésünk szerint díszítjük. A tálra tehetünk valamilyen majonézes salátát is /francia saláta,majonézes burgonya,majonézes kukorica…stb/és ezekre mint egy talapzatra helyezzük rá a megtöltött tojásokat és a sonkatekercseket.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »