Sonkatekercses,töltött tojásos hidegtál recept

Hozzávalók:
Hozzávalók: 14 adaghoz:
- 14 szelet gépsonka
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis üveg ecetes torma
A besamelhez:
- 25 dkg vaj
- 1 l tej
- 25 dkg finom liszt
- só
- őrölt fehérbors
- 4 ek mustár
- 10 dkg vaj
A díszítéshez zöldségek:
- paradicsom
- póréhagyma
- kígyó uborka
- alma
- olíva bogyó
Elkészítése:
A vajból, lisztből és a tejből kemény besamelt főzünk. A tojásokat megfőzzük. A besamelmártás 2/3 részéhez keverjük a tormát,5 dkg vajat, ízesítjük sóval, borssal. A tojásokat kettévágjuk, sárgájukat szitán vagy szűrőn áttörjük és a maradék 1/3 besamellel és 5 dkg vajjal, mustárral, sóval, borssal kikeverjük. Habzsák segítségével a tormakrémet a sonkaszeletek szélére nyomjuk, majd feltekerjük. Szintén habzsák segítségével a tojáskrémet a fél tojásokba töltjük. A sonkatekercseket és a töltött tojásokat egy nagyobb tálra rendezzük és a zöldségekkel ízlésünk szerint díszítjük. A tálra tehetünk valamilyen majonézes salátát is /francia saláta,majonézes burgonya,majonézes kukorica…stb/és ezekre mint egy talapzatra helyezzük rá a megtöltött tojásokat és a sonkatekercseket.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »