Sonkatekercses,töltött tojásos hidegtál

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Hozzávalók: 14 adaghoz:

  • 14 szelet gépsonka
  • 7 db tojás
  • 1 kis üveg ecetes torma

A besamelhez:

  • 25 dkg vaj
  • 1 l tej
  • 25 dkg finom liszt
  • őrölt fehérbors
  • 4 ek mustár
  • 10 dkg vaj

A díszítéshez zöldségek:

  • paradicsom
  • póréhagyma
  • kígyó uborka
  • alma
  • olíva bogyó

Elkészítése:

A vajból, lisztből és a tejből kemény besamelt főzünk. A tojásokat megfőzzük.  A besamelmártás 2/3 részéhez keverjük a tormát,5 dkg vajat, ízesítjük sóval, borssal. A tojásokat kettévágjuk, sárgájukat szitán vagy szűrőn áttörjük és a maradék 1/3 besamellel és 5 dkg vajjal, mustárral, sóval, borssal kikeverjük. Habzsák segítségével a tormakrémet a sonkaszeletek szélére nyomjuk, majd feltekerjük. Szintén habzsák segítségével a tojáskrémet a fél tojásokba töltjük. A sonkatekercseket és a töltött tojásokat egy nagyobb tálra rendezzük és a zöldségekkel ízlésünk szerint díszítjük. A tálra tehetünk valamilyen majonézes salátát is /francia saláta,majonézes burgonya,majonézes kukorica…stb/és ezekre mint egy talapzatra helyezzük rá a megtöltött tojásokat és a sonkatekercseket.
Jó étvágyat kívánok hozzá!