Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajt tekercs recept

Sajt tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg selyemsonka (vagy tetszés szerint más felvágott)
    • 3 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg trappista sajt (vagy bármilyen kemény sajt)
    • 10 dkg tömlős krémsajt
    • 1 db lilahagyma
    • 2 csokor petrezselyem
    • 1 ek mustár
    • fűszerpaprika ízlés szerint
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    Megfőzzük a tojást, ezt követően pedig lereszeljük, majd a megpucoljuk.

    A petrezselyemzöldet, a hagymát és a sonkát felvágjuk apróra. (ha vékony szelet a sonka, akkor teríthetjük a sajtra is, nem kell felvágni). Ezeket egy tálba rakjuk és a sajtkrémmel, a reszelt tojással, mustárral kikeverjük, ízlés szerint fűszerezzük.

    A sajtot mikróba tesszük kb 5 percre, ha megolvadt a gyúródeszkára teszünk folpackot és ezen kinyújtjuk a sajtot téglalap alakúra, tetszőleges vastagságra, olyan nagyságúra hogy a töltelék ráférjen.

    Ezután a tölteléket vastagon rákenjük és feltekerjük. Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük. Ha kellően lehűlt, felszeletelve tálalhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá