Sajt tekercs recept
Hozzávalók:
- 15 dkg selyemsonka (vagy tetszés szerint más felvágott)
- 3 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg trappista sajt (vagy bármilyen kemény sajt)
- 10 dkg tömlős krémsajt
- 1 db lilahagyma
- 2 csokor petrezselyem
- 1 ek mustár
- fűszerpaprika ízlés szerint
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
Megfőzzük a tojást, ezt követően pedig lereszeljük, majd a megpucoljuk.
A petrezselyemzöldet, a hagymát és a sonkát felvágjuk apróra. (ha vékony szelet a sonka, akkor teríthetjük a sajtra is, nem kell felvágni). Ezeket egy tálba rakjuk és a sajtkrémmel, a reszelt tojással, mustárral kikeverjük, ízlés szerint fűszerezzük.
A sajtot mikróba tesszük kb 5 percre, ha megolvadt a gyúródeszkára teszünk folpackot és ezen kinyújtjuk a sajtot téglalap alakúra, tetszőleges vastagságra, olyan nagyságúra hogy a töltelék ráférjen.
Ezután a tölteléket vastagon rákenjük és feltekerjük. Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük. Ha kellően lehűlt, felszeletelve tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

