Sajt tekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sajt tekercs

Hozzávalók:

  • 15 dkg selyemsonka (vagy tetszés szerint más felvágott)
  • 3 főtt tojás
  • 30 dkg trappista sajt (vagy bármilyen kemény sajt)
  • 10 dkg tömlős krémsajt
  • 1 db lilahagyma
  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 ek mustár
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

Megfőzzük a tojást, ezt követően pedig lereszeljük, majd a megpucoljuk.

A petrezselyemzöldet, a hagymát és a sonkát felvágjuk apróra. (ha vékony szelet a sonka, akkor teríthetjük a sajtra is, nem kell felvágni). Ezeket egy tálba rakjuk és a sajtkrémmel, a reszelt tojással, mustárral kikeverjük, ízlés szerint fűszerezzük.

A sajtot mikróba tesszük kb 5 percre, ha megolvadt a gyúródeszkára teszünk folpackot és ezen kinyújtjuk a sajtot téglalap alakúra, tetszőleges vastagságra, olyan nagyságúra hogy a töltelék ráférjen.

Ezután a tölteléket vastagon rákenjük és feltekerjük. Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük. Ha kellően lehűlt, felszeletelve tálalhatjuk.