Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulyka felvágott házilag recept

Pulyka felvágott házilag
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg bőrös pulyka comb, felső
    • 15 dkg füstölt szalonna
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 tk oregánó, szárított morzsolt
    • 2 tk bazsalikom, szárított morzsolt
    • 1 tk pirospaprika
    • 1 kávéskanál őrölt bors
    • 1 ek só

    Elkészítése:

    A pulyka combot kicsontozom, levágom a bőrét, a húst feldarabolom 6 db 15 cm hosszú és 1×1 cm hasábot vágok belőle és félre teszem, a többit felaprítom egyforma kisebb darabokra.

    Pulyka felvágott 001

    A szalonnát fél centis kockákra vágom. A lenyúzott bőrt megtisztítom, felaprítom és egy késes aprító géppel a fokhagymával és a kis darab húsokkal együtt pépesre darálom.

    Egy keverő tálba borítom, hozzáadom a szalonnát és a fűszereket, megsózom és jól összekeverem. Ez a fűszerezés olaszos ízeket varázsol a felvágottunknak. A fűszerezést mindenki saját ízlése szerin változtathatja.

    Pulyka felvágott 005

    Alufóliát terítek az asztalra duplán, a közepére rakom a massza negyedét, ellapítom 15×5 cm téglalapra.

    Rárakok 2 sort a félretett húsokból, befedem a massza másik negyedével, ennek a közepére rakok 1 hús csíkot.

    Pulyka felvágott 009

    Az alufóliával henger alakúra igazítom, fölül hosszában összefogom, a végeit elcsavarom, mint a szaloncukrot.

    Pulyka felvágott 011

    Az egészet sütő zacskóba teszem felcsavarom és a végeit szorosan elkötöm. A maradék masszát és hús csíkokat felhasználva, még egy “szaloncukrot” készítek.

    Egy lábasba annyi hideg vízbe teszem, hogy ellepje és elkezdem főzni. 2,5-3 órán keresztül lassú forrással főzöm, majd a vízzel együtt hagyom kihűlni. Kb. 2-3 óra múlva kicsomagolom és hűtőbe teszem.

    Ha lehűlt akkor 2-3 mm vékonyan szeletelem.

    Tipp:

    További képek itt

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá