Hozzávalók:
Elkészítése:
A pulyka combot kicsontozom, levágom a bőrét, a húst feldarabolom 6 db 15 cm hosszú és 1×1 cm hasábot vágok belőle és félre teszem, a többit felaprítom egyforma kisebb darabokra.
A szalonnát fél centis kockákra vágom. A lenyúzott bőrt megtisztítom, felaprítom és egy késes aprító géppel a fokhagymával és a kis darab húsokkal együtt pépesre darálom.
Egy keverő tálba borítom, hozzáadom a szalonnát és a fűszereket, megsózom és jól összekeverem. Ez a fűszerezés olaszos ízeket varázsol a felvágottunknak. A fűszerezést mindenki saját ízlése szerin változtathatja.
Alufóliát terítek az asztalra duplán, a közepére rakom a massza negyedét, ellapítom 15×5 cm téglalapra.
Rárakok 2 sort a félretett húsokból, befedem a massza másik negyedével, ennek a közepére rakok 1 hús csíkot.
Az alufóliával henger alakúra igazítom, fölül hosszában összefogom, a végeit elcsavarom, mint a szaloncukrot.
Az egészet sütő zacskóba teszem felcsavarom és a végeit szorosan elkötöm. A maradék masszát és hús csíkokat felhasználva, még egy “szaloncukrot” készítek.
Egy lábasba annyi hideg vízbe teszem, hogy ellepje és elkezdem főzni. 2,5-3 órán keresztül lassú forrással főzöm, majd a vízzel együtt hagyom kihűlni. Kb. 2-3 óra múlva kicsomagolom és hűtőbe teszem.
Ha lehűlt akkor 2-3 mm vékonyan szeletelem.
További képek itt