Pulyka felvágott házilag

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg bőrös pulyka comb, felső
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk oregánó, szárított morzsolt
  • 2 tk bazsalikom, szárított morzsolt
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 ek só

Elkészítése:

A pulyka combot kicsontozom, levágom a bőrét, a húst feldarabolom 6 db 15 cm hosszú és 1×1 cm hasábot vágok belőle és félre teszem, a többit felaprítom egyforma kisebb darabokra.

Pulyka felvágott 001

A szalonnát fél centis kockákra vágom. A lenyúzott bőrt megtisztítom, felaprítom és egy késes aprító géppel a fokhagymával és a kis darab húsokkal együtt pépesre darálom.

Egy keverő tálba borítom, hozzáadom a szalonnát és a fűszereket, megsózom és jól összekeverem. Ez a fűszerezés olaszos ízeket varázsol a felvágottunknak. A fűszerezést mindenki saját ízlése szerin változtathatja.

Pulyka felvágott 005

Alufóliát terítek az asztalra duplán, a közepére rakom a massza negyedét, ellapítom 15×5 cm téglalapra.

Rárakok 2 sort a félretett húsokból, befedem a massza másik negyedével, ennek a közepére rakok 1 hús csíkot.

Pulyka felvágott 009

Az alufóliával henger alakúra igazítom, fölül hosszában összefogom, a végeit elcsavarom, mint a szaloncukrot.

Pulyka felvágott 011

Az egészet sütő zacskóba teszem felcsavarom és a végeit szorosan elkötöm. A maradék masszát és hús csíkokat felhasználva, még egy “szaloncukrot” készítek.

Egy lábasba annyi hideg vízbe teszem, hogy ellepje és elkezdem főzni. 2,5-3 órán keresztül lassú forrással főzöm, majd a vízzel együtt hagyom kihűlni. Kb. 2-3 óra múlva kicsomagolom és hűtőbe teszem.

Ha lehűlt akkor 2-3 mm vékonyan szeletelem.

Tipp:

További képek itt