Húsvéti reggeli recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 20 dkg sonka
- 4 db paradicsom
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek. mustár
- 3 ek ecetes torma
- só
- őrölt fehér bors
- 5 dkg vaj
- 2 dl tej
- 2 ek finom liszt
Díszítéshez:
- saláta, újhagyma, retek stb…
Előkészítés: A tojásokat megfőzzük, kihűtjük, kettévágjuk és a sárgájukat kivesszük. A sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk. A vajból, lisztből,tejből besamelt főzünk. Hagyjuk kihűlni majd belekeverünk két evőkanál ecetes tormát és a tojások áttört sárgáját, ízesítjük sóval, borssal. A sonkát elkeverjük egy kanál tormával, a mustárral, sózzuk, borsozzuk. A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejét kikaparjuk.
Elkészítés: A paradicsomokat megtöltjük a sonkakrémmel, a kettévágott tojásokat pedig a tormakrémmel. A paradicsomok tetejét visszatesszük. Salátalevéllel kibélelt tálra tesszük és a zöldségekkel megdíszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.