Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás majonézes burgonya recept

Gombás majonézes burgonya
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 20 dkg gomba
    • 3 közepes db vöröshagyma
    • 2 dl tejföl
    • 30 dkg majonéz
    • 1 ek mustár
    • 1 teáskanál citromlé
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint

    A díszítéshez

    • 5 dkg sajt
    • 0.5 csokor petrezselyem
    • 5 dkg vörösbab
    • 1 közepes db kovászos uborka

    Elkészítése:

    A burgonyát héjastól megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk és felszeleteljük. 1 db vöröshagymát megpucolunk, felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük, majd rátesszük a gombát, enyhén megsózzuk és megpároljuk.

    A felkarikázott burgonyához adjuk a kihűlt gombát és a maradék 2 megpucolt, és vékony szeletekre felvágott hagymát.

    A majonézt kikeverjük a tejföllel, mustárral és a citromlével, beleforgatjuk a gombás-hagymás burgonyát, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.

    A tetejére 1-1 szelet sajtból harangot vágunk ki, és a salátánk közepére tesszük. Az uborkát hosszában felszeleteljük, ez lesz a harang fölött a masni és az akasztó. Vörösbabbal és petrezselyemzölddel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá