Gombás majonézes burgonya

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gombás majonézes burgonya

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg gomba
  • 3 közepes db vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 30 dkg majonéz
  • 1 ek mustár
  • 1 teáskanál citromlé
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

A díszítéshez

  • 5 dkg sajt
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 5 dkg vörösbab
  • 1 közepes db kovászos uborka

Elkészítése:

A burgonyát héjastól megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk és felszeleteljük. 1 db vöröshagymát megpucolunk, felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük, majd rátesszük a gombát, enyhén megsózzuk és megpároljuk.

A felkarikázott burgonyához adjuk a kihűlt gombát és a maradék 2 megpucolt, és vékony szeletekre felvágott hagymát.

A majonézt kikeverjük a tejföllel, mustárral és a citromlével, beleforgatjuk a gombás-hagymás burgonyát, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.

A tetejére 1-1 szelet sajtból harangot vágunk ki, és a salátánk közepére tesszük. Az uborkát hosszában felszeleteljük, ez lesz a harang fölött a masni és az akasztó. Vörösbabbal és petrezselyemzölddel díszítjük.