Hozzávalók:
A díszítéshez
Elkészítése:
A burgonyát héjastól megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk és felszeleteljük. 1 db vöröshagymát megpucolunk, felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük, majd rátesszük a gombát, enyhén megsózzuk és megpároljuk.
A felkarikázott burgonyához adjuk a kihűlt gombát és a maradék 2 megpucolt, és vékony szeletekre felvágott hagymát.
A majonézt kikeverjük a tejföllel, mustárral és a citromlével, beleforgatjuk a gombás-hagymás burgonyát, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
A tetejére 1-1 szelet sajtból harangot vágunk ki, és a salátánk közepére tesszük. Az uborkát hosszában felszeleteljük, ez lesz a harang fölött a masni és az akasztó. Vörösbabbal és petrezselyemzölddel díszítjük.