Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Francia saláta recept

Francia saláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg zöldborsó (mirelit)
    • 20 dkg sárgarépa
    • 35 dkg burgonya
    • 10 dkg alma
    • 1 citromból nyert citromlé
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 6 ek majonéz
    • 3 ek tejföl
    • 2,5 dl zöldség alaplé (a zöldségek főzőleve)
    • 20 g zselatin (nem tortazselé)
    • 5 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön, kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

    Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével. A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük.

    A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, ráborítjuk a zöldségekre és jól összekeverjük.

    2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint, és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni. Az őzgerincformát kibéleljük folpack-kal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban.

    A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.

    A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a főtt tojásokat. Befedjük a saláta másik felével, és ráhajtjuk a fóliaszéleket minden irányból.
    A formát az asztalhoz ütögetjük, hogy egyenletesen kitöltse a formát.

    Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.

    Másnap tálalótálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát, és tetszés szerint díszítjük.

    Tipp:

    Bár, már elmúlt Húsvét, de kiválóan fel lehet vele dobni a hidegtálakat, de sült húsokhoz, akár köretként is tálalható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá