Francia saláta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg zöldborsó (mirelit)
- 20 dkg sárgarépa
- 35 dkg burgonya
- 10 dkg alma
- 1 citromból nyert citromlé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 6 ek majonéz
- 3 ek tejföl
- 2,5 dl zöldség alaplé (a zöldségek főzőleve)
- 20 g zselatin (nem tortazselé)
- 5 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön, kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével. A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük.
A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, ráborítjuk a zöldségekre és jól összekeverjük.
2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint, és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni. Az őzgerincformát kibéleljük folpack-kal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban.
A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.
A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a főtt tojásokat. Befedjük a saláta másik felével, és ráhajtjuk a fóliaszéleket minden irányból.
A formát az asztalhoz ütögetjük, hogy egyenletesen kitöltse a formát.
Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.
Másnap tálalótálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát, és tetszés szerint díszítjük.
Tipp:
Bár, már elmúlt Húsvét, de kiválóan fel lehet vele dobni a hidegtálakat, de sült húsokhoz, akár köretként is tálalható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

