Francia saláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg zöldborsó (mirelit)
- 20 dkg sárgarépa
- 35 dkg burgonya
- 10 dkg alma
- 1 citromból nyert citromlé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 6 ek majonéz
- 3 ek tejföl
- 2,5 dl zöldség alaplé (a zöldségek főzőleve)
- 20 g zselatin (nem tortazselé)
- 5 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön, kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével. A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük.
A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, ráborítjuk a zöldségekre és jól összekeverjük.
2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint, és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni. Az őzgerincformát kibéleljük folpack-kal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban.
A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.
A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a főtt tojásokat. Befedjük a saláta másik felével, és ráhajtjuk a fóliaszéleket minden irányból.
A formát az asztalhoz ütögetjük, hogy egyenletesen kitöltse a formát.
Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.
Másnap tálalótálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát, és tetszés szerint díszítjük.
Tipp:
Bár, már elmúlt Húsvét, de kiválóan fel lehet vele dobni a hidegtálakat, de sült húsokhoz, akár köretként is tálalható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »