Baconos burgonyasaláta recept

Hozzávalók:
- 1 kg saláta burgonya
- 1 nagyobb piros húsú paprika
- 1 nagyobb sárga húsú paprika
- 1 nagyobb fej lilahagyma
- 2-3 fej salotta hagyma
- 1 nagy fej sörretek
- 25 dkg bacon
Öntethez:
- 3 evőkanál majonéz
- 4 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál majonéz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
A megmosott burgonyákat héjában főzzük meg enyhén sós vízben.
Amíg a burgonya megfő, addig a zöldséget daraboljuk fel és a bacont süssük ropogósra. A bacon kisülő zsírját rakjuk félre.
A megfőtt, meghámozott darabokra vágott és kihűlt burgonyát pirítsuk meg a félrerakott bacon zsírjában minden oldalról, de csak annyira, hogy kérget kapjon a burgonya.
A zöldségeket rakjuk egy nagyobb tálba, majd a bacont vágjuk kisebb darabokra és keverjük a zöldségekhez, majd adjuk hozzá a burgonyát is.
Az öntet hozzávalóit keverjük össze. Ízesítsük sóval, borssal, majd keverjünk mindent össze. Az elkészült salátánkat tegyük pár óra hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »