Baconos burgonyasaláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg saláta burgonya
- 1 nagyobb piros húsú paprika
- 1 nagyobb sárga húsú paprika
- 1 nagyobb fej lilahagyma
- 2-3 fej salotta hagyma
- 1 nagy fej sörretek
- 25 dkg bacon
Öntethez:
- 3 evőkanál majonéz
- 4 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál majonéz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
A megmosott burgonyákat héjában főzzük meg enyhén sós vízben.
Amíg a burgonya megfő, addig a zöldséget daraboljuk fel és a bacont süssük ropogósra. A bacon kisülő zsírját rakjuk félre.
A megfőtt, meghámozott darabokra vágott és kihűlt burgonyát pirítsuk meg a félrerakott bacon zsírjában minden oldalról, de csak annyira, hogy kérget kapjon a burgonya.
A zöldségeket rakjuk egy nagyobb tálba, majd a bacont vágjuk kisebb darabokra és keverjük a zöldségekhez, majd adjuk hozzá a burgonyát is.
Az öntet hozzávalóit keverjük össze. Ízesítsük sóval, borssal, majd keverjünk mindent össze. Az elkészült salátánkat tegyük pár óra hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.