Baconos burgonyasaláta recept

Hozzávalók:
- 1 kg saláta burgonya
- 1 nagyobb piros húsú paprika
- 1 nagyobb sárga húsú paprika
- 1 nagyobb fej lilahagyma
- 2-3 fej salotta hagyma
- 1 nagy fej sörretek
- 25 dkg bacon
Öntethez:
- 3 evőkanál majonéz
- 4 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál majonéz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
A megmosott burgonyákat héjában főzzük meg enyhén sós vízben.
Amíg a burgonya megfő, addig a zöldséget daraboljuk fel és a bacont süssük ropogósra. A bacon kisülő zsírját rakjuk félre.
A megfőtt, meghámozott darabokra vágott és kihűlt burgonyát pirítsuk meg a félrerakott bacon zsírjában minden oldalról, de csak annyira, hogy kérget kapjon a burgonya.
A zöldségeket rakjuk egy nagyobb tálba, majd a bacont vágjuk kisebb darabokra és keverjük a zöldségekhez, majd adjuk hozzá a burgonyát is.
Az öntet hozzávalóit keverjük össze. Ízesítsük sóval, borssal, majd keverjünk mindent össze. Az elkészült salátánkat tegyük pár óra hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »