Baconos burgonyasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg saláta burgonya
  • 1 nagyobb piros húsú paprika
  • 1 nagyobb sárga húsú paprika
  • 1 nagyobb fej lilahagyma
  • 2-3 fej salotta hagyma
  • 1 nagy fej sörretek
  • 25 dkg bacon

Öntethez:

  • 3 evőkanál majonéz
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál majonéz
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítése:

A megmosott burgonyákat héjában főzzük meg enyhén sós vízben.

Amíg a burgonya megfő, addig a zöldséget daraboljuk fel és a bacont süssük ropogósra. A bacon kisülő zsírját rakjuk félre.

A megfőtt, meghámozott darabokra vágott és kihűlt burgonyát pirítsuk meg a félrerakott bacon zsírjában minden oldalról, de csak annyira, hogy kérget kapjon a burgonya.

A zöldségeket rakjuk egy nagyobb tálba, majd a bacont vágjuk kisebb darabokra és keverjük a zöldségekhez, majd adjuk hozzá a burgonyát is.

Az öntet hozzávalóit keverjük össze. Ízesítsük sóval, borssal, majd keverjünk mindent össze. Az elkészült salátánkat tegyük pár óra hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.