Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszpikos rolád recept

Aszpikos rolád
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg sonka
    • ízlés szerint kukorica
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 cs. zselatin
    • víz

    Elkészítése: Előkészítés: A tojásokat megfőzöm keményre, közben a sonkát felkockázom.

    Zselatinból aszpikot készítek, 1 dl vízhez két púpos evőkanál zselatint teszek, majd felforralom.Ezt célszerű decinként elkészíteni, mivel hamar megszilárdul, melegen dolgozunk vele.
    Egy őzgerinc forma aljára teszek egy kis aszpikot, majd sonkát és kukoricát, ezt újból leöntöm a megmaradt aszpikkal. Beteszem a hűtőbe. Közben ha már elkezdett szilárdulni, újabb adag aszpikot készítek. Az őzgerinc formába a megszilárdult aszpik tetejére helyezem az egész főtt tojásokat, körbeszórom ismét sonkával, kukoricával, majd ráöntöm az aszpikot. Újból hűtőbe teszem szilárdulásig.
    Ezt a sorozatot addig folytatom míg a forma tele nem lesz, vagy a hozzávalók el nem fogynak.
    Fogyasztás előtt az őzgerinc forma hátulját meleg vízzel meglocsoljuk, így könnyebb kivenni.

    Jó étvágyat.

    Tipp:

    A receptet, más ízvilágban és formában is össze lehet állítani.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá