Zöldséges párolt rizs rántott tengeri halfilével recept
Hozzávalók:
- 80 dkg panírozott tengeri hal, fagyasztott
- 1 bögre rizs
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 0,5 zellergumó
- 3 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Egy kuktában kevés vajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a megmosott, megpucolt és felaprított zöldségeket.
Néhány percet pirítjuk, majd hozzákeverjük a rizst, és 5 percet pirítjuk kevergetve.
2 bögre forró vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük. Lefedjük a kukta tetejét és az első fütyülésig főzzük. Ekkor lezárjuk a gázt alatta és így hagyjuk pihenni addig, amíg magától elengedi a gőzt. Ekkora pont puha lesz a rizs és a zöldségek is.
A halat fagyosan, bő, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. A párolt zöldséges rizzsel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

