Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges párolt rizs rántott tengeri halfilével recept

Zöldséges párolt rizs rántott tengeri halfilével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg panírozott tengeri hal, fagyasztott
    • 1 bögre rizs
    • 2 sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • 0,5 zellergumó
    • 3 dkg vaj
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 vöröshagyma
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A vöröshagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Egy kuktában kevés vajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a megmosott, megpucolt és felaprított zöldségeket.

    Néhány percet pirítjuk, majd hozzákeverjük a rizst, és 5 percet pirítjuk kevergetve.

    2 bögre forró vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük. Lefedjük a kukta tetejét és az első fütyülésig főzzük. Ekkor lezárjuk a gázt alatta és így hagyjuk pihenni addig, amíg magától elengedi a gőzt. Ekkora pont puha lesz a rizs és a zöldségek is.

    A halat fagyosan, bő, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. A párolt zöldséges rizzsel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá