Zöldséges párolt rizs rántott tengeri halfilével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg panírozott tengeri hal, fagyasztott
  • 1 bögre rizs
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 0,5 zellergumó
  • 3 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • őrölt bors

Elkészítése:

A vöröshagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Egy kuktában kevés vajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a megmosott, megpucolt és felaprított zöldségeket.

Néhány percet pirítjuk, majd hozzákeverjük a rizst, és 5 percet pirítjuk kevergetve.

2 bögre forró vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük. Lefedjük a kukta tetejét és az első fütyülésig főzzük. Ekkor lezárjuk a gázt alatta és így hagyjuk pihenni addig, amíg magától elengedi a gőzt. Ekkora pont puha lesz a rizs és a zöldségek is.

A halat fagyosan, bő, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. A párolt zöldséges rizzsel kínáljuk.