Zöldséges hal recept
Hozzávalók:
- 50 dkg tengeri halfilé
- 40 dkg brokkoli
- 2 szál sárgarépa
- 3 alma
- 4 ek olívaolaj
- 1 citrom leve
- 2 pohár tejföl
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 csipet őrölt bors
Elkészítése:
A halat felkockázom, a sárgarépát karikára, a brokkolit kisebb darabokra, az almát cikkekre vágom.
Az olajjal meglocsolom a tepsi alját, és rászedem a halat. Ha a halnak erőteljesebb illata van, akkor ráfacsarom a citrom levét, különben elhagyható.
Kevés frissen őrölt borssal megszórom, majd folytatom a brokkolival, répával és almával. A tetejét kissé elrendezem.
A fokhagymát összetöröm, és elkeverem a két pohár tejföllel. Ha sűrű, kevés tejjel hígítom, ezután ráöntöm a tepsiben lévőkre.
Sütőben, közepes fokozaton (180 fok) 60 perc alatt készre sütöm.
Párolt rizzsel, vagy anélkül is tálalható.
Tipp:
Szoktam a tejföl helyett főzőtejszínt használni, de úgy nem olyan pikáns ízű, illetve más zöldségekkel (kelbimbó, cukkini, gomba stb.) is készítettem már, de alma mindegyikben volt.
A zöldséges hal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 6 g