Zöldséges hal recept

Hozzávalók:
- 50 dkg tengeri halfilé
- 40 dkg brokkoli
- 2 szál sárgarépa
- 3 alma
- 4 ek olívaolaj
- 1 citrom leve
- 2 pohár tejföl
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 csipet őrölt bors
Elkészítése:
A halat felkockázom, a sárgarépát karikára, a brokkolit kisebb darabokra, az almát cikkekre vágom.
Az olajjal meglocsolom a tepsi alját, és rászedem a halat. Ha a halnak erőteljesebb illata van, akkor ráfacsarom a citrom levét, különben elhagyható.
Kevés frissen őrölt borssal megszórom, majd folytatom a brokkolival, répával és almával. A tetejét kissé elrendezem.
A fokhagymát összetöröm, és elkeverem a két pohár tejföllel. Ha sűrű, kevés tejjel hígítom, ezután ráöntöm a tepsiben lévőkre.
Sütőben, közepes fokozaton (180 fok) 60 perc alatt készre sütöm.
Párolt rizzsel, vagy anélkül is tálalható.
Tipp:
Szoktam a tejföl helyett főzőtejszínt használni, de úgy nem olyan pikáns ízű, illetve más zöldségekkel (kelbimbó, cukkini, gomba stb.) is készítettem már, de alma mindegyikben volt.
A zöldséges hal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »