Zöldséges hal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg tengeri halfilé
  • 40 dkg brokkoli
  • 2 szál sárgarépa
  • 3 alma
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 2 pohár tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet őrölt bors

Elkészítése:

A halat felkockázom, a sárgarépát karikára, a brokkolit kisebb darabokra, az almát cikkekre vágom.

Az olajjal meglocsolom a tepsi alját, és rászedem a halat. Ha a halnak erőteljesebb illata van, akkor ráfacsarom a citrom levét, különben elhagyható.

Kevés frissen őrölt borssal megszórom, majd folytatom a brokkolival, répával és almával. A tetejét kissé elrendezem.

A fokhagymát összetöröm, és elkeverem a két pohár tejföllel. Ha sűrű, kevés tejjel hígítom, ezután ráöntöm a tepsiben lévőkre.

Sütőben, közepes fokozaton (180 fok) 60 perc alatt készre sütöm.

Párolt rizzsel, vagy anélkül is tálalható.

Tipp:

Szoktam a tejföl helyett főzőtejszínt használni, de úgy nem olyan pikáns ízű, illetve más zöldségekkel (kelbimbó, cukkini, gomba stb.) is készítettem már, de alma mindegyikben volt.