Zöldfűszeres harcsafasírt recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg harcsafilé (szürke harcsa)
- 2 szelet tk kenyér
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 nagy csokor citromfű
- 1 csokor kakukkfű
- 1 csokor petrezselyem
- 1 bögre zabpehely
- só, bors, fűszerpaprika
- 2 dl tej
- tk liszt a forgatáshoz
Elkészítése:
A halat előző este fokhagymás tejbe áztatjuk.
Másnap lecsepegtetjük és ledaráljuk a hagymákkal együtt. A kenyeret beáztatjuk a maradék tejbe, majd kinyomkodjuk és a húshoz adjuk.
A friss fűszereket összedaráljuk és a tojással és a zabpehellyel együtt a húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd amikor összeállt kis gombócokat formálunk belőlük és forró olajban megsütjük.
Tálalhatjuk feltétként, de egy szelet kenyér közé téve is isteni uzsonna lehet belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »