Zöldfűszeres harcsafasírt recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg harcsafilé (szürke harcsa)
- 2 szelet tk kenyér
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 nagy csokor citromfű
- 1 csokor kakukkfű
- 1 csokor petrezselyem
- 1 bögre zabpehely
- só, bors, fűszerpaprika
- 2 dl tej
- tk liszt a forgatáshoz
Elkészítése:
A halat előző este fokhagymás tejbe áztatjuk.
Másnap lecsepegtetjük és ledaráljuk a hagymákkal együtt. A kenyeret beáztatjuk a maradék tejbe, majd kinyomkodjuk és a húshoz adjuk.
A friss fűszereket összedaráljuk és a tojással és a zabpehellyel együtt a húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd amikor összeállt kis gombócokat formálunk belőlük és forró olajban megsütjük.
Tálalhatjuk feltétként, de egy szelet kenyér közé téve is isteni uzsonna lehet belőle.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »