Zöldfűszeres harcsafasírt recept
Hozzávalók:
- 1/2 kg harcsafilé (szürke harcsa)
- 2 szelet tk kenyér
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 nagy csokor citromfű
- 1 csokor kakukkfű
- 1 csokor petrezselyem
- 1 bögre zabpehely
- só, bors, fűszerpaprika
- 2 dl tej
- tk liszt a forgatáshoz
Elkészítése:
A halat előző este fokhagymás tejbe áztatjuk.
Másnap lecsepegtetjük és ledaráljuk a hagymákkal együtt. A kenyeret beáztatjuk a maradék tejbe, majd kinyomkodjuk és a húshoz adjuk.
A friss fűszereket összedaráljuk és a tojással és a zabpehellyel együtt a húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd amikor összeállt kis gombócokat formálunk belőlük és forró olajban megsütjük.
Tálalhatjuk feltétként, de egy szelet kenyér közé téve is isteni uzsonna lehet belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »

