Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vajban sült tőkehalfilé citrusos szósszal recept

Vajban sült tőkehalfilé citrusos szósszal
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg tőkehalfilé (fagyasztott)
    • 3-4 ek finomliszt
    • 15 dkg vaj
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 0,5 dl olívaolaj
    • 1/2 citrom
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    Egy serpenyőben 10 dkg vajat hevítünk, beledobjuk a héjastól megroppantott fokhagymákat.

    A halfiléket felengedés után tenyérnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk lisztben és a vajban mindkét oldalán aranyszínűre sütjük.

    Ha megsült a hal kivesszük és melegen tartjuk, a fokhagymát kidobjuk.

    A serpenyőben maradt vajhoz adjuk az olívaolajat, maradék vajat, rászórjuk a felaprított petrezselyemzöldet, beleöntjük a bort, ráreszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a citrom levét. Összeforraljuk és tálaljuk.

    Tálaláshoz szószt teszünk a tányérra, elhúzzuk és rárakjuk a kisütött halszeleteket. Köretnek párolt rizs, sült krumpli vagy párolt zöldség illik hozzá. Én hasselback burgonyával tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá