Vajban sült tőkehalfilé citrusos szósszal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg tőkehalfilé (fagyasztott)
- 3-4 ek finomliszt
- 15 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl olívaolaj
- 1/2 citrom
- 1 csokor petrezselyemzöld
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
Egy serpenyőben 10 dkg vajat hevítünk, beledobjuk a héjastól megroppantott fokhagymákat.
A halfiléket felengedés után tenyérnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk lisztben és a vajban mindkét oldalán aranyszínűre sütjük.
Ha megsült a hal kivesszük és melegen tartjuk, a fokhagymát kidobjuk.
A serpenyőben maradt vajhoz adjuk az olívaolajat, maradék vajat, rászórjuk a felaprított petrezselyemzöldet, beleöntjük a bort, ráreszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a citrom levét. Összeforraljuk és tálaljuk.
Tálaláshoz szószt teszünk a tányérra, elhúzzuk és rárakjuk a kisütött halszeleteket. Köretnek párolt rizs, sült krumpli vagy párolt zöldség illik hozzá. Én hasselback burgonyával tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »


