Vajban sült tőkehalfilé citrusos szósszal recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 kg tőkehalfilé (fagyasztott)
- 3-4 ek finomliszt
- 15 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl olívaolaj
- 1/2 citrom
- 1 csokor petrezselyemzöld
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
Egy serpenyőben 10 dkg vajat hevítünk, beledobjuk a héjastól megroppantott fokhagymákat.
A halfiléket felengedés után tenyérnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk lisztben és a vajban mindkét oldalán aranyszínűre sütjük.
Ha megsült a hal kivesszük és melegen tartjuk, a fokhagymát kidobjuk.
A serpenyőben maradt vajhoz adjuk az olívaolajat, maradék vajat, rászórjuk a felaprított petrezselyemzöldet, beleöntjük a bort, ráreszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a citrom levét. Összeforraljuk és tálaljuk.
Tálaláshoz szószt teszünk a tányérra, elhúzzuk és rárakjuk a kisütött halszeleteket. Köretnek párolt rizs, sült krumpli vagy párolt zöldség illik hozzá. Én hasselback burgonyával tálaltam.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.