Vajban sült tőkehalfilé citrusos szósszal

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Vajban sült tőkehalfilé citrusos szósszal

Hozzávalók:

  • 1 kg tőkehalfilé (fagyasztott)
  • 3-4 ek finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1/2 citrom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

Egy serpenyőben 10 dkg vajat hevítünk, beledobjuk a héjastól megroppantott fokhagymákat.

A halfiléket felengedés után tenyérnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk lisztben és a vajban mindkét oldalán aranyszínűre sütjük.

Ha megsült a hal kivesszük és melegen tartjuk, a fokhagymát kidobjuk.

A serpenyőben maradt vajhoz adjuk az olívaolajat, maradék vajat, rászórjuk a felaprított petrezselyemzöldet, beleöntjük a bort, ráreszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a citrom levét. Összeforraljuk és tálaljuk.

Tálaláshoz szószt teszünk a tányérra, elhúzzuk és rárakjuk a kisütött halszeleteket. Köretnek párolt rizs, sült krumpli vagy párolt zöldség illik hozzá. Én hasselback burgonyával tálaltam.