Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vajban sült halfilé zöldséges rizzsel recept

Vajban sült halfilé zöldséges rizzsel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg tőkehal filé (Alaszka pollock)
    • 1 ek olívaolaj
    • 1 ek petrezselyem
    • 1 kk rozmaring
    • 1 kk kakukkfű
    • 5 dkg vaj

    Zöldséges rizs:

    • 1 bögre rizs
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 lila hagyma
    • 2 újhagyma zöldjével együtt
    • 2 kápia paprika
    • 2 paprika
    • 1 ek olaj
    • 1,5 bögre víz
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A fagyasztott halfilét felengedem, a felesleges vizet papírtörlővel felitatom. A filéket három felé vágom, és minden oldalát megforgatom az összekevert fűszerekben, megsózom, és meglocsolom az olívaolajjal. A sütésig hűtőbe teszem.

    A rizst kuktában megfuttatom az olajon. A zöldségeket tetszőleges formára felaprítom. A rizst felöntöm másfélszeres vízzel, sózom borsozom, majd hozzáadom a felaprított zöldségeket. Lezárom a kukta fedelét, és ha elkezd sípolni elzárom alatta a tüzet. Mire az összes gőzt elengedi, a kuktában minden megpuhul.

    Egy serpenyőben vajat forrósítok, és a halak mindkét oldalát 2-3 perc alatt kisütöm. Óvatosan forgatom, hogy a hal ne törjön.

    A vajban sült halfilé zöldséges rizzsel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 101 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 9 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá