Vajban sült halfilé zöldséges rizzsel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg tőkehal filé (Alaszka pollock)
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek petrezselyem
  • 1 kk rozmaring
  • 1 kk kakukkfű
  • 5 dkg vaj

Zöldséges rizs:

  • 1 bögre rizs
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 lila hagyma
  • 2 újhagyma zöldjével együtt
  • 2 kápia paprika
  • 2 paprika
  • 1 ek olaj
  • 1,5 bögre víz
  • őrölt bors

Elkészítése:

A fagyasztott halfilét felengedem, a felesleges vizet papírtörlővel felitatom. A filéket három felé vágom, és minden oldalát megforgatom az összekevert fűszerekben, megsózom, és meglocsolom az olívaolajjal. A sütésig hűtőbe teszem.

A rizst kuktában megfuttatom az olajon. A zöldségeket tetszőleges formára felaprítom. A rizst felöntöm másfélszeres vízzel, sózom borsozom, majd hozzáadom a felaprított zöldségeket. Lezárom a kukta fedelét, és ha elkezd sípolni elzárom alatta a tüzet. Mire az összes gőzt elengedi, a kuktában minden megpuhul.

Egy serpenyőben vajat forrósítok, és a halak mindkét oldalát 2-3 perc alatt kisütöm. Óvatosan forgatom, hogy a hal ne törjön.