Tormás csuka recept

Hozzávalók:
- 1 szép nagy csuka
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál torma
- diónyi vaj
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- só
- szemes bors
Elkészítés:
A megtisztított halat egy liter vízzel leöntjük, és mellédobjuk a karikákra vágott zöldségeket, az apróra vágott hagymát meg az egyik négybe vágott tormát. Megsózzuk, a borsot beleszórjuk, a vajat beletesszük, és megfőzzük. Ha a hal már puha, a levéből kivesszük. A levét felére elfőzzük, leszűrjük, a liszttel elkevert tejfölt belekeverjük, és felforraljuk. A halra öntjük, és a másik tormát a tetejére reszeljük. Sós vízben kifőtt burgonyával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »