Tormás csuka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 szép nagy csuka
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál torma
  • diónyi vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • szemes bors

Elkészítés:
A megtisztított halat egy liter vízzel leöntjük, és mellédobjuk a karikákra vágott zöldségeket, az apróra vágott hagymát meg az egyik négybe vágott tormát. Megsózzuk, a borsot beleszórjuk, a vajat beletesszük, és megfőzzük. Ha a hal már puha, a levéből kivesszük. A levét felére elfőzzük, leszűrjük, a liszttel elkevert tejfölt belekeverjük, és felforraljuk. A halra öntjük, és a másik tormát a tetejére reszeljük. Sós vízben kifőtt burgonyával tálaljuk.