Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tonhalas, tojásos szendvicskrém recept

Tonhalas, tojásos szendvicskrém
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 tonhalkonzerv sós lében
    • 4 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek majonéz
    • 5-6 ek tejföl
    • őrölt fehér bors
    • 1/2 citrom leve
    • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A tonhalat levével együtt tegyük bele egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le (én kb fél óráig hagytam).

    Ezután tegyük bele egy tálba, nyomjuk rá a citromlevet, majd villával kicsit törjük össze.

    A tojásokat főzzük keményre, majd tegyük hideg vízbe, hogy lehűljön. Ezután pucoljuk le a héját, vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a tonhalhoz.

    A petrezselyemzöldet szintén vágjuk fel apróra, majd szintén adjuk hozzá a tonhalas-tojáshoz.

    A tejfölt keverjük simára a majonézzel, majd ízlés szerint sózzuk,és szórjuk meg őrölt borssal. Ezután öntsük a tálban lévő halas-tojáshoz, majd óvatosan keverjük össze. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, akkor ízesítsünk utána.

    Végül tegyük be a hűtőbe legalább egy fél órára, hogy az ízek kellően összeérjenek.

    Tálalás előtt vegyük ki a szendvicskrémet a hűtőből, majd ízlés szerint friss kenyérrel vagy péksüteménnyel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá