Tonhalas, tojásos szendvicskrém recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 tonhalkonzerv sós lében
- 4 főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek majonéz
- 5-6 ek tejföl
- só
- őrölt fehér bors
- 1/2 citrom leve
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A tonhalat levével együtt tegyük bele egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le (én kb fél óráig hagytam).
Ezután tegyük bele egy tálba, nyomjuk rá a citromlevet, majd villával kicsit törjük össze.
A tojásokat főzzük keményre, majd tegyük hideg vízbe, hogy lehűljön. Ezután pucoljuk le a héját, vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a tonhalhoz.
A petrezselyemzöldet szintén vágjuk fel apróra, majd szintén adjuk hozzá a tonhalas-tojáshoz.
A tejfölt keverjük simára a majonézzel, majd ízlés szerint sózzuk,és szórjuk meg őrölt borssal. Ezután öntsük a tálban lévő halas-tojáshoz, majd óvatosan keverjük össze. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, akkor ízesítsünk utána.
Végül tegyük be a hűtőbe legalább egy fél órára, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Tálalás előtt vegyük ki a szendvicskrémet a hűtőből, majd ízlés szerint friss kenyérrel vagy péksüteménnyel kínáljuk.