Tőkehalfilé fűszeres panírban recept

Hozzávalók:
- 40 dkg tőkehalfilé
- só
- kb. 3 ek olívaolaj
A panírhoz:
- 50 dkg zsemlemorzsa
- 1 kk só
- 1 csipet bors
- 5 dkg reszelt kemény sajt (pl. parmezán)
- 2-3 gerezd fokhagyma
- egy kis csokor bazsalikomlevél
- egy kis csokor petrezselyemzöld
- 1 teáskanál piros chilipaprika
- liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A panírhoz a morzsába keverjük a sót, borsot, apróra vágott fűszereket, a bazsalikomot, a petrezselymet, a chilit, a parmezánt lereszelve hozzákeverjük, és a szintén reszelt fokhagymát is beletesszük.
A halat, ami ez esetben 4 db, megsózzuk. Felvert tojásba, majd lisztbe, újra tojásba, végül a fűszeres zsemlemorzsába forgatjuk. Tepsibe, alufóliára helyezzünk őket, és meglocsoljuk olívaolajjal.
A sütőt 200 fokra melegítjük, a halakat (egyszer megfordítjuk közben) pirosra sütjük.
Petrezselymes rizs és majonéz illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »