Tőkehalfilé fűszeres panírban recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 40 dkg tőkehalfilé
- só
- kb. 3 ek olívaolaj
A panírhoz:
- 50 dkg zsemlemorzsa
- 1 kk só
- 1 csipet bors
- 5 dkg reszelt kemény sajt (pl. parmezán)
- 2-3 gerezd fokhagyma
- egy kis csokor bazsalikomlevél
- egy kis csokor petrezselyemzöld
- 1 teáskanál piros chilipaprika
- liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A panírhoz a morzsába keverjük a sót, borsot, apróra vágott fűszereket, a bazsalikomot, a petrezselymet, a chilit, a parmezánt lereszelve hozzákeverjük, és a szintén reszelt fokhagymát is beletesszük.
A halat, ami ez esetben 4 db, megsózzuk. Felvert tojásba, majd lisztbe, újra tojásba, végül a fűszeres zsemlemorzsába forgatjuk. Tepsibe, alufóliára helyezzünk őket, és meglocsoljuk olívaolajjal.
A sütőt 200 fokra melegítjük, a halakat (egyszer megfordítjuk közben) pirosra sütjük.
Petrezselymes rizs és majonéz illik hozzá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.