Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tőkehalfilé fűszeres panírban recept

Tőkehalfilé fűszeres panírban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg tőkehalfilé
    • kb. 3 ek olívaolaj

    A panírhoz:

    • 50 dkg zsemlemorzsa
    • 1 kk só
    • 1 csipet bors
    • 5 dkg reszelt kemény sajt (pl. parmezán)
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • egy kis csokor bazsalikomlevél
    • egy kis csokor petrezselyemzöld
    • 1 teáskanál piros chilipaprika
    • liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A panírhoz a morzsába keverjük a sót, borsot, apróra vágott fűszereket, a bazsalikomot, a petrezselymet, a chilit, a parmezánt lereszelve hozzákeverjük, és a szintén reszelt fokhagymát is beletesszük.

    A halat, ami ez esetben 4 db, megsózzuk. Felvert tojásba, majd lisztbe, újra tojásba, végül a fűszeres zsemlemorzsába forgatjuk. Tepsibe, alufóliára helyezzünk őket, és meglocsoljuk olívaolajjal.

    A sütőt 200 fokra melegítjük, a halakat (egyszer megfordítjuk közben) pirosra sütjük.

    Petrezselymes rizs és majonéz illik hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá