Tőkehalfilé fűszeres panírban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 40 dkg tőkehalfilé
  • kb. 3 ek olívaolaj

A panírhoz:

  • 50 dkg zsemlemorzsa
  • 1 kk só
  • 1 csipet bors
  • 5 dkg reszelt kemény sajt (pl. parmezán)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • egy kis csokor bazsalikomlevél
  • egy kis csokor petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál piros chilipaprika
  • liszt
  • 2 tojás

Elkészítése:

A panírhoz a morzsába keverjük a sót, borsot, apróra vágott fűszereket, a bazsalikomot, a petrezselymet, a chilit, a parmezánt lereszelve hozzákeverjük, és a szintén reszelt fokhagymát is beletesszük.

A halat, ami ez esetben 4 db, megsózzuk. Felvert tojásba, majd lisztbe, újra tojásba, végül a fűszeres zsemlemorzsába forgatjuk. Tepsibe, alufóliára helyezzünk őket, és meglocsoljuk olívaolajjal.

A sütőt 200 fokra melegítjük, a halakat (egyszer megfordítjuk közben) pirosra sütjük.

Petrezselymes rizs és majonéz illik hozzá.